Nieuws & Acties

Schrijfactie naar Minister De Block

Vraag Minister De Block om antwoord op onze open brief Zaterdag 20 juni 2020 Beste ambassadeurs en sympathisanten,  Gisteren riepen we via Facebook en mail op tot een massale bel-actie naar het kabinet van minister De Block. De kantoren zijn intussen gesloten. Toch willen we dat minister De Block de dringende vraag uit onze open brief hoort en metMeer lezen over “Schrijfactie naar Minister De Block”

Open brief aan minister De Block en de Federale Regering

Gent is principieel bereid tot het organiseren van de opvang van 300 vluchtelingen uit de Griekse eilanden. Maar: boven het stedelijke niveau is er het nationaal kader! In deze fase richten we ons gezamenlijk tot minister van asiel en migratie, Maggie De Block, verantwoordelijk voor de diensten van Fedasil, met de vraag om onze stad te helpen bij het realiseren van onze wens.

Open brief aan het Gentse stadsbestuur

#GentZonderGrenzen roept haar stadsbestuur op om een voortrekkersrol op te nemen in Europa door opvang te voorzien voor vluchtelingen in Griekse vluchtelingenkampen. “We willen dat Gent een thuishaven wordt voor vluchtelingen die vastzitten op de Griekse eilanden. Als honderd Europese steden het Gentse voorbeeld volgen, is die humanitaire crisis bezworen.”


Ons nieuws volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

%d bloggers liken dit: