Schrijfactie: Vraag Minister De Block om antwoord op onze open brief

Zaterdag 20 juni 2020

Beste ambassadeurs en sympathisanten, 

Gisteren riepen we via Facebook en mail op tot een massale bel-actie naar het kabinet van minister De Block. De kantoren zijn intussen gesloten. Toch willen we dat minister De Block de dringende vraag uit onze open brief hoort en met gepaste interesse beantwoordt.

Dit weekend versterken we daarom met z’n allen onze actie via e-mail & Twitter, en daar kan iedereen aan bijdragen! Schrijf een bericht aan Maggie De Block en vraag haar dat ze Gent en andere steden steunt als die meer willen doen voor mensen op de vlucht.

We geven hierbij een aanzet, maar zet het gerust naar je eigen hand. Hou het wel  beleefd en zorg dat de vragen duidelijk blijven.

E-mail Actie

Communiceer onze vraag en bezorgdheid naar info.maggiedeblock@minsoc.fed.be en zet ons in cc, dan volgen we mee: GentZonderGrenzen@gmail.com. Gebruik als onderwerpsregel: “Steunt u solidaire steden in de opvang van mensen op de vlucht?” en kopieer deze tekst in jouw e-mail:
 

“Beste, ik ben [naam].

Ik ben een bezorgde burger en ik heb een vraag voor onze minister van Asiel en Migratie. Het is Wereldvluchtelingendag. De minister weet van de schrijnende situatie op de Griekse eilanden en kondigde aan dat België 18 minderjarigen wil opvangen. Sommige steden willen meer doen. In Gent wil men alvast 300 mensen verwelkomen. Er is een draagvlak bij de burgers en ook het stadsbestuur kwam tot een breed gedragen princiepsakkoord om 300 mensen op te vangen.

Wil de minister lokale steden die bijkomende inspanningen willen doen ondersteunen om dit mogelijk te maken? Wil de minister een faciliterende rol spelen in het overbrengen van de mensen in kwestie? Wanneer mogen we antwoord van de minister verwachten?

Met vriendelijke groet,
[jouw naam]”


Creëer mee een Twitterstorm

Zit je op Twitter? De minister ook! Stuur haar een tweet met onze vraag. Haar enige juiste twitter handle: @Maggie_DeBlock. We stellen voor volgende tweet te hanteren:

“Beste minister @Maggie_DeBlock, morgen is het #WereldVluchtelingenDag. Laat steden zoals Gent die meer mensen op de vlucht vanop de Griekse eilanden willen opvangen dit ook doen. Ben je bereid te helpen om die mensen over te brengen? Dank alvast voor een reactie! @GrenzeloosGent”

Voeg eventueel onze hashtag toe: #GentZonderGrenzen 


Samen maken we er vandaag een extra sterke solidaire #wereldvluchtelingendag van!


Hartelijke groeten,

Het #GentZonderGrenzen-team

Eén opmerking over 'Schrijfactie: Vraag Minister De Block om antwoord op onze open brief'

 1. Beste, ik ben jasmina

  Ik ben een bezorgde burger en ik heb een vraag voor onze minister van Asiel en Migratie. Het is Wereldvluchtelingendag. De minister weet van de schrijnende situatie op de Griekse eilanden en kondigde aan dat België 18 minderjarigen wil opvangen. Sommige steden willen meer doen. In Gent wil men alvast 300 mensen verwelkomen. Er is een draagvlak bij de burgers en ook het stadsbestuur kwam tot een breed gedragen princiepsakkoord om 300 mensen op te vangen.

  Wil de minister lokale steden die bijkomende inspanningen willen doen ondersteunen om dit mogelijk te maken? Wil de minister een faciliterende rol spelen in het overbrengen van de mensen in kwestie? Wanneer mogen we antwoord van de minister verwachten?

  Met vriendelijke groet,
  Jasmina Hachemi

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: