#GentZonderGrenzen zoekt versterking!

#GentZonderGrenzen is zwaar verontwaardigd over de impact van het huidige discours, klimaat en beleid dat mensen op de vlucht raakt.  Erger jij je ook aan de taal, de framing, de passiviteit of klemtonen van het huidige beleid? In dat geval ben jij misschien wel dé X/V/M die we zoeken om ons team te versterken of onze boodschap mee uit te dragen!  

Noteer zaterdag 13 maart, 16 u in je agenda. Want dan organiseren we een informele open meet and greet via ZOOM. Het doel is om in een korte sessie toe te lichten wat wij doen, terug te blikken op ons eerste jaar als actiegroep, en onze nieuwe campagne uit de doeken te doen. Daarbij geven we duiding over welke versterking we zoeken om meer te kunnen realiseren voor mensen op de vlucht.  We nemen de tijd om kennis te maken, jouw vragen te beantwoorden, en te luisteren naar hoe jij kan/wil bijdragen.

Je hebt interesse (want je bent deze uitnodiging aan het lezen)? Mooi zo! Twijfel dan niet en schrijf je nu in. Het verplicht je verder helemaal nergens toe. Het wordt een mooie zaterdag !  

Heb je zin om deel te nemen maar vormt taal een drempel? Neem aub contact op door een email te sturen naar gentzondergrenzen@gmail.com.

Please note: if you are interested in taking part but the language is a barrier, please get in touch by sending an e-mail to gentzondergrenzen@gmail.com

Wat doen we ? 

#GentZonderGrenzen is een Gents burgerinitiatief dat opkomt voor mensen op de vlucht die zich op Europese bodem of aan Europese grenzen bevinden en wiens (mensen)rechten met de voeten getreden worden. We zetten druk op beleidsmakers om mensenrechtenschendingen op te heffen en menswaardige opvang te bieden aan mensen op de vlucht. Vanuit deze focus werken we aan een verschuiving van het huidige discours over mensen op de vlucht, naar een discours waarbij solidariteit en mensenrechten centraal staan.

Wie zoeken we ?

We zijn een clubje van 7 vrijwilligers en botsen op de grenzen van onze capaciteit. Om meer te kunnen realiseren, hebben we meer menskracht  nodig. Enkele taken waar we versterking op nodig hebben zijn: website en sociale media onderhouden, grafische vormgeving, organizing/campagne voeren, netwerken, strategisch denken.

We verwelkomen iedereen, ongeacht gender, etniciteit, opleidingsniveau, seksualiteit e.a. sociale identiteiten. We hopen in het bijzonder mensen aan te trekken die zelf gevlucht of gemigreerd zijn naar Europa, en vanuit hun expertise en kennis ons werk kunnen versterken.

Maar vooral zoeken we mensen met energie en goesting om iets in beweging te zetten! 

Moet je van Gent zijn? Niet perse, maar weet wel dat we vanuit Gent opereren. Als er live vergaderingen zijn, verwachten we dus dat je naar Gent afzakt, en veel van onze acties (maar zeker niet allemaal) situeren zich op Gentse bodem. 

Wat verwachten we ?

Van ons kernteam verwachten we een minimum engagement van wekelijks een 3-tal uur. Dit omvat een tweewekelijkse teamvergadering van 1,5 u, en tussentijds voorbereidend werk of operationele taken. Naast de tweewekelijkse vergaderingen kan je je ook engageren voor specifieke werkgroepen die concrete acties uitwerken. 

Daarnaast zijn we ook continu op zoek naar mensen om onze boodschap mee uit te dragen, in Gent en daarbuiten, of naar mensen die financieel kunnen bijdragen.

Goesting om ons team te vervoegen of ons op een andere manier te steunen? Nog vragen? Registreer je als de bliksem voor onze online meet en greet, de rest komt later!

Grenzeloze groeten,

Klaartje, Lucie, Saar, Esther, Jeroen, Frederik, Ilona

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: